torsdag 6 januari 2011

Örat

När jag gick på gymnasiet hände en kul grej med en klasskamrat. Det var inte kul för honom men vi andra i klassen skrattade hysteriskt.
Vi gick byggprogrammet och var ute i en verkstad och gjorde något praktiskt. Den här klasskamraten, vi kan kalla honom för Jimmy för det var ju så han hette. Eller han heter det nog än, skitsamma. Jimmy var indier och därför lite mörk i skinnet. Helt plötsligt ser vi Jimmy spärra upp sina ögon och sin mun. Så här efteråt skrattar jag fortfarande åt minnesbilden av den här mörka killen med de enormt stora, vita ögonen som stirrar i ren och skär panik på oss. Ett mörkt ansikte med enorma, vita ögon och massor av vita tänder.
Sen börjar skrikandet och han tar sig för ena örat. Han skriker och hoppar och studsar och skriker. Vid det här läget börjar skratten att avta. Jimmy har ju panik. Vi tar kontakt med lärare som kör iväg Jimmy till akuten.
Dom är inte borta så länge för det var lätt ordnat. På akuten tog dom en lång nål och tog ut malen som hade krupit in i Jimmys öra! En sån där grå, stor flug/fjärils grej ni vet. Nattfjäril kallar en del dom. En sån hade han i örat. Konstigt att han hade panik.
/Fredda

Inga kommentarer: